Magazin

ā˜…ā˜…ā˜…ā˜…ā˜†

Ghid pentru a cumpara cea mai buna tableta pentru raportul calitate-pret

Cea mai buna tableta nu trebuie sa fie aceeasi pentru toata lumea. Depinde de scopul pentru care il veti utiliza.

Ca in cazul tuturor produselor, exista mai multe game, iar cele mai inalte ofera minuni, dar nu va pierdeti din vedere: tableta ideala va fi cea care, la un pret bun, va satisface nevoile. Sau, mai bine zis, putin peste nevoile dumneavoastra, astfel incat sa profitati la maximum de achizitia dumneavoastra.

Generalizand, putem spune ca:

Domeniile inalte: sunt recomandate pentru uz educational sau profesional.

Gama medie sau inferioara: pentru navigare, filme sau seriale, jocuri etc.

Tinand cont de acest lucru, haideti sa vedem ce trebuie sa cautati la o tableta pentru a gasi un bun raport calitate-pret.

1. Ecran

De obicei, este primul lucru la care ne uitam din motive evidente: ecranul este cel care marcheaza din primul minut experienta de utilizare pe care o vom avea cu dispozitivul.

Pentru ca cat timp ai de gand sa petreci in fata lui? In functie de aceasta, vom acorda atentie mai multor aspecte:

A. Dimensiune

Se calculeaza in functie de lungimea diagonalei ecranului in inci (fiecare inci este de 2,5 cm). Standardul este de aproximativ 10 inci (exista de la 9,7 la 10,5 inci, de exemplu). Este o dimensiune intermediara, placuta la vedere si usor de manevrat.

Mai putin de 8 inci poate fi mic, dar ne intoarcem la intrebarea initiala: depinde de utilizarea pe care o veti face de el. Daca aveti nevoie de multa mobilitate sau il veti folosi ca e-book, poate fi perfect, deoarece va fi mai usor si mai usor de tinut in picioare.

Tabletele pentru uz profesional sau academic sunt de obicei de 12 inci. La aceasta dimensiune, acestea pot fi dificil de manevrat cu o singura mana (si, de asemenea, prea grele pentru a o face confortabil), dar puteti lua in considerare posibilitatea de a incorpora o tastatura in locul lor.

B. Rezolutia

Unii oameni acorda o mare importanta rezolutiei ridicate, iar altii mai putin, atata timp cat tableta are o buna capacitate de reactie generala si o viteza de procesare acceptabila.

Avand in vedere ca suntem in cautarea unui raport calitate-pret bun, un ecran HD va fi bine, chiar daca este Full HD.

Un ecran HD are 720 de pixeli (cel putin) pe partea ingusta, in timp ce un ecran Full HD are minimum 1080 de pixeli.

O rezolutie acceptabila ar fi de 1.200 x 800, sau cel putin punctul de plecare pentru o tableta de 10 inchi.

C. Panou

La ce se refera acest lucru? Practic, tehnologia utilizata pentru iluminarea ecranului. Acest aspect poate face, de asemenea, o diferenta, dincolo de ceea ce suntem (poate) mai obisnuiti sa privim, si anume numarul de pixeli.

Marea majoritate a celor de pe piata folosesc LCD (Liquid Crystal Display), cea mai comuna tehnologie. Pixelii sunt plasati in fata sursei de lumina si o modifica. Acest lucru modifica imaginea si culoarea.

Daca trecem la tehnologia LED, schimbam sursa de lumina cu o lumina de fundal mai eficienta.

Dar descoperirea este in panourile OLED, care vor deveni in curand larg raspandite in afara gamei de varf. Aceste ecrane ilumineaza pixelii in mod individual si au un consum de energie mai mic. Dar, mai presus de toate (si probabil cel mai apreciat de consumatori), acestea imbunatatesc gama de culori, in special negrele.

Accepti cookies? Citeste mai mult